Després de veure la gran quantitat de metres
quadrats que demanava el programa, hem vist oportú amagar el màxim possible de
l’edifici per obtenir el menor impacte visual sobre el terreny.
Amaguem tota la part de producció vinícola, ja
que no necessita vistes ni llum natural i, a més a més, li va be està soterrada per un millor control
de temperatura.
En canvi, tot el programa del centre d’enoturisme,
pensat per al visitant, li obrim vistes a les vinyes y li donem llum a tots els
espais. Aprofitem la part més administrativa com un element d’unió entre la
part d’enoturisme y la de producció, que farà de nucli vertical de
comunicacions entre els tipus de programa.
Degut a la voluntat que tenim d’amagar tanta
quantitat de programa, el qual requereix molta alçada, hem vist que el millor
lloc on implantar-lo és sota el turó que hi ha al límit de la parcel·la.
Col·loquem el volum de fabricació de manera perpendicular a la topografia per
que es faci una producció per gravetat, de manera que la verema entri per una cota
superior, per on s’ompliran les tines sense bombejar el vi, i l’expedició es
faci per una cota inferior, més aproximada al carrer, per que els camions
tinguin el menor recorregut possible.
Per fer l’accés, eliminem el camí central
existent que talla tota la continuïtat de les vinyes i entrem pel torrent ja
existent adaptant-lo al pendent necessari. Al trobar-se amb el turó on està
l’edifici, es bifurca; de tal manera que pel torrent només hi circularan els
tractors degut a la seva elevada pendent, i per la part de davant del turó
aprofitem el camí existent, amb una pendent més lleu, per adaptar-lo als
camions y cotxes dels visitants.
Com que això provoca que les entrades i
sortides del bloc de producció estiguin a la part de davant del turó, les fem
tangencialment, de tal manera que no es veuen des del carrer. I als cotxes els
fem arribar al pàrquing situat al darrere del centre d’enoturisme amb la
mateixa voluntat d’amagar-lo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario